Καλώς ήλθατε στην Ανέμη

Η Ανέμη αποτελείται από 7 δωμάτια, το μαγερειό και το αγρόκτημα και έχει θέα στα υψίπεδα του Ζαγορίου. Είναι ένα σπίτι στο χωριό! | Anemi consists of 7 guest rooms, the “magirio” (the old house’s kitchen room) and the farm and it overlooks the highlands of Zagori. It is a village house! | Maison d’hôtes pour voyageurs Une auberge de campagne avec vue sur le haut plateau de Soudena

Καλώς ήλθατε στην Ανέμη

Εμείς

Ο Παύλος και η Λίλα, δηλαδή εμείς, σκίσαμε τα πτυχία μας και εγκαταλείψαμε τον αστικό τρόπο ζωής. Φύγαμε από την Αθήνα, πριν κάποια χρόνια, επιλέγοντας τα Κάτω Πεδινά (Σουδενά), για μόνιμη κατοικία.

Το σχέδιο ήταν από την αρχή η δημιουργία ενός «μοντέρνου» πανδοχείου.

Έτσι στήσαμε την Ανέμη, που φιλοδοξούμε να είναι κάτι παραπάνω από ξενώνας. Ένας χώρος όπου ενδιαφέροντες άνθρωποι θα μοιράζονται ενδιαφέρουσες ιδέες!

Αναπαλαιώσαμε ένα αγροτόσπιτο και είμαστε πολύ περήφανοι και χαρούμενοι που δημιουργήσαμε το χώρο που ονειρευτήκαμε ώστε να το μοιραστούμε μαζί σας!

Ο Ξενώνας

Η Ανέμη αποτελείται από 7 δωμάτια, το μαγερειό και το αγρόκτημα και έχει θέα στα υψίπεδα του Ζαγορίου.

Είναι ένα σπίτι στο χωριό!

Στο ισόγειο, όπου παλιά φιλοξενούνταν τα ζώα της οικογένειας, όπως συνηθίζονταν,  βρίσκονται 2 δωμάτια. Η «Καρίνα» (μια  αναφορά στην αγαπημένη θάλασσα!) και το πέτρινο δωμάτιο  η «Ρόκα» και είναι χτισμένα στο βράχο.

Πιο πάνω, το «Ανεμίδι» το μωρό , το «Ροδάνι» και η «Τυλίχτρα» . Το καθένα,  σχεδόν,  με το χρώμα που είχε και παλιά. Το πράσινο, το μπλε και το κίτρινο.

Με το δικό τους χαγιάτι, στο 2ο πάτωμα (που είναι και η νέα προσθήκη στο κτίριο), το «Αδράχτι» και η «Σαΐτα». Στο πρώτο, προσπαθήσαμε να αποδώσουμε χρωματικά το ζαγορίσιο φθινόπωρο, που αγαπάμε πολύ!

Στη «Σαΐτα»  αφήνουμε τα κανάτια (εσωτερικά παντζούρια) των  8 παραθύρων της, ανοιχτά και το  φως να διαχέεται παντού.

Όλα τα δωμάτια του ξενοδοχείου  Ανέμη  είναι διαφορετικά και άνετα και η διαμονή σας στα Ζαγοροχώρια θα είναι παραμυθένια!