Μαγερειό

Το μαγερειό, είναι η ψυχή του σπιτιού της Ανέμης, όπως ήταν πάντα τα μαγειριά των σπιτιών.

 

Επεκτείναμε το μαγερειό, δηλαδή το δωμάτιο που μαγείρευε η οικογένεια το φαγητό της, και κατασκευάσαμε στη θέση του παλιού εσωτερικού ξυλόφουρνου, το δικό μας, με τεχνική κομπ, δηλαδή με φυσικά υλικά, πηλό, χώμα, άχυρο.

Ο φούρνος, η ESSE IRONHEART μασίνα, και η ανοιχτή για όλους κουζίνα με τη νησίδα, αποτελούν τους λόγους για τους οποίους συνέχεια κάτι μαγειρεύουμε  στο εστιατόριο μας για τους καλούς  μας επισκέπτες!

Στο μαγερειό μας, έχουμε  και έναν αργαλειό, όπου υφαίνει όποιος θέλει, μετά από 3λεπτο σεμινάριο!

Στα μοναστηριακά τραπέζια, φτιαγμένα από ντόπια μαύρη πεύκη (pinus nigra), τρώμε, πίνουμε, συζητάμε, κάνουμε δηλαδή συμπόσια, που διαρκούν ώρες!

Στο πανδοχείο μας θα βρείτε τα απαραίτητα για να φτιάξουμε μαρμελάδες και chutney ή ζυμαρικά αλλά επίσης και διάφορα άλλα υλικά για να πειραματιστείτε. Τέμπερες, κάρβουνο, χαρτιά ζωγραφικής ή μαλλί για να κάνετε τα πρώτα απλά βήματα στο φελτ (τεχνική κατασκευής υφάσματος από πρόβειο μαλλί) ή κιάλια για να παρακολουθείτε τα πουλιά από την αυλή μας ή το δωμάτιο σας, ένα τηλεσκόπιο για να κοιτάτε τα άστρα (και τα αεροπλάνα!), αδιάβροχα  και ομπρέλες για βόλτα στη βροχή, οδηγό για να παρατηρήσετε άγρια μανιτάρια … και αν ξεχάσατε την οδοντόβουρτσα σας ζητήστε μας, μπορεί να έχουμε!

Το αγαπημένο μας υλικό, το μαλλί για το φελτ και τον αργαλειό, το προμηθευόμαστε   κατευθείαν στη κουρά των προβάτων τον Μάιο, αφού αυτό είναι μια γιορτή που δεν χάνουμε! Γενικότερα, κάθε εποχή στο Ζαγόρι είναι μια σειρά από πράγματα που ομορφαίνουν τη ζωή! Και στην Ανέμη  θέλουμε να γιορτάζουμε τη ζωή!