Δωμάτια τού ξενώνα

Η Ανέμη αποτελείται από 7 δωμάτια και το μαγερειό και έχει θέα στα υψίπεδα του Ζαγορίου. Είναι ένα σπίτι στο χωριό!

 

Στο ισόγειο, όπου παλιά φιλοξενούνταν τα ζώα της οικογένειας, όπως συνηθίζονταν,  βρίσκονται 2 δωμάτια. Η «Καρίνα» (μια  αναφορά στην αγαπημένη θάλασσα!) και το πέτρινο δωμάτιο η «Ρόκα» και είναι χτισμένα στο βράχο. Πιο πάνω, το «Ανεμίδι» το μωρό , το «Ροδάνι» και η «Τυλίχτρα». Το καθένα, σχεδόν, με το χρώμα που είχε και παλιά. Το πράσινο, το μπλε και το κίτρινο.

Με το δικό τους χαγιάτι, στο 2ο πάτωμα (που είναι και η νέα προσθήκη στο κτίριο), το «Αδράχτι» και η «Σαΐτα». Στο πρώτο, προσπαθήσαμε να αποδώσουμε χρωματικά το ζαγορίσιο φθινόπωρο, που αγαπάμε πολύ! Στη «Σαΐτα»  αφήνουμε τα κανάτια (εσωτερικά παντζούρια) των  8 παραθύρων της, ανοιχτά και το  φως να διαχέεται παντού.

Όλα τα δωμάτια του ξενοδοχείου Ανέμη είναι διαφορετικά και άνετα και η διαμονή σας στα Ζαγοροχώρια θα είναι παραμυθένια!

 

Όλα τα δωμάτια του παραδοσιακού ξενώνα μας έχουν τζάκι, Wi-fi και γλυκό Coco mat ύπνο.

@Καρίνα
Η Καρίνα ως πρώην κατώγι είναι ζεστή το χειμώνα και δροσερή το καλοκαίρι, αλλά και πάντα φωτεινή.\r\nΒρίσκεται στο ισόγειο του ξενώνα με άμεση πρόσβαση στο μαγερειό. Η αναπαλαίωση της είχε πολύ ενδιαφέρον , καθώς εκεί παλιά φιλοξενούνταν τα ζωντανά της κτηνοτροφικής οικογένειας Χουλιαρά, των προηγούμενων ιδιοκτητών του σπιτιού. Τα χρώματα που επιλέξαμε είναι θαλασσινά, πετρόλ και ανοιχτό γαλάζιο. Το όνομα Καρίνα αποτελεί μια αναφορά στην αγαπημένη μας θάλασσα , με μία σκέψη, η Καρίνα να μας ισορροπεί στο ταξίδι.

Στο δωμάτιο υπάρχει μια βιβλιοθήκη, το ταβάνι αποτελείται από χοντρά ξύλινα δοκάρια. Το τζάκι και το ευρύχωρο μπάνιο είναι κατασκευασμένα με γκρι πατητή τσιμεντοκονία. Αριστερά και δεξιά από το τζάκι βρίσκουμε 2 μπάσια (διπλά κρεβάτια) οπότε συχνά προτιμάται από οικογένειες. Η θέα από τα 2 παράθυρα της Καρίνας είναι αυτή προς το οροπέδιο και το βουνό απέναντι από την Ανέμη. Το σήμα του ελεύθερου Wi Fi εξαιρετικά ισχυρό.\r\nΗ Καρίνα είναι ένα άνετο δωμάτιο 19 τετραγωνικών.

@Ανεμίδι
Το Ανεμίδι παρότι είναι baby room είναι πολύ άνετο και cosy δωμάτιο. Βρίσκεται στον 1ο όροφο. Το «ανεμίδι» είναι ένα εξάρτημα του αργαλειού. Τα χρώματα που επιλέξαμε είναι 2 τόνοι του πράσινου και το τζάκι και το μπάνιο έντονη μπλε πατητή τσιμεντοκονία.
Τα μπάσια (κρεβάτια) είναι 1 διπλό και 1 μονό. Το ταβάνι αποτελείται από χοντρά ξύλινα δοκάρια.
Η θέα από τα 3 παράθυρα του δωματίου είναι προς το οροπέδιο και τα βουνά πέρα από αυτόν.
Το μικρότερο δωμάτιο της Ανέμης (14 τετραγωνικά) , είναι από τα πιο αγαπημένα και είναι πολύ άνετο. Ιδανικό για μοναχικούς ταξιδιώτες, φωλίτσα για ζευγάρια μόνα, αλλά και ένα πολύ όμορφο δωμάτιο για οικογένειες με 1 παιδί.
Το σήμα του ελεύθερου Wi Fi είναι εξαιρετικά ισχυρό.

@Ροδάνι
Το Ροδάνι με τους χρωματικούς του συνδυασμούς σε μεταφέρει σε άλλους τόπους και πολιτισμούς και κάποιοι από τους επισκέπτες μας το διαλέγουν ξανά και ξανά! Βρίσκεται στον 1ο όροφο. Το «ροδάνι» είναι ένα εξάρτημα του αργαλειού. Τα χρώματα του δωματίου είναι μπλε-γαλάζιο και το τζάκι και το μπάνιο είναι κοραλλί , και θυμίζει το χαρακτηριστικό μεξικάνικο μπρονζέ. Το ταβάνι αποτελείται από χοντρά ξύλινα δοκάρια.
Έχει 2 διπλά μπάσια (κρεβάτια) και για αυτό το λόγο προτιμάται από οικογένειες.
Είναι 18 τετραγωνικά. Έχει 3 παράθυρα με απεριόριστη θέα στο οροπέδιο και είναι από τα πιο αγαπημένα και άνετα.
Το σήμα του ελεύθερου Wi Fi είναι εξαιρετικά ισχυρό.

@Τυλίχτρα
Η Τυλίχτρα είναι σαν φωλιά. Ένα απόλυτα γήινο δωμάτιο που σε αγκαλιάζει. Είναι το κίτρινο δωμάτιο μας. Η «τυλίχτρα» είναι ένα εξάρτημα του αργαλειού. Βρίσκεται στον 1ο όροφο. Ήταν το εσωτερικό μαγερειό του σπιτιού που βγάζει στην πάνω αυλή μας με εύκολη πρόσβαση στο μαγερειό. Έχει 1 διπλό μπάσι (κρεβάτι) και 1 μονό , όπου μπορεί να κοιμηθεί 1 παιδί. Το τζάκι είναι βαθύ κόκκινο και το μπάνιο γαλάζια πατητή τσιμεντοκονία. Το ταβάνι αποτελείται από χοντρά ξύλινα δοκάρια.
Το σήμα του ελεύθερου Wi Fi είναι εξαιρετικά ισχυρό.
Είναι ένα άνετο δωμάτιο 16 τετραγωνικών.

@ Ρόκα
Η Ρόκα είναι το 7ο δωμάτιο της Ανέμης.  Ολοκληρώθηκε τελευταίο ,  1 χρόνο μετά τα υπόλοιπα, αλλά η αναμονή άξιζε το κόπο! Η Ρόκα είναι ένα εργαλείο ύφανσης  αλλά το όνομα αυτό γραμμένο στα λατινικά ως Rokka  σημαίνει ταυτόχρονα και «βράχος» κάτι που ταιριάζει πολύ με το δωμάτιο..  Αφήσαμε το βράχο που υπήρχε εκεί και τον αναδείξαμε, έτσι που να είναι εμφανής στο χώρο ύπνου αλλά και το μπάνιο.  Η Ρόκα , είναι το μόνο εμφανώς πέτρινο δωμάτιο της Ανέμης, και αυτό σε συνδυασμό με το ξύλο και τα  χειροποίητα  υφαντά που ζεσταίνουν και διακοσμούν το χώρο, δημιουργεί μια μοναδική  ατμόσφαιρα. Είναι ένα πολύ άνετο δωμάτιο, με ένα διπλό και ένα μονό μπάσι (ζαγορίσιο κρεβάτι).  Το τζάκι του είναι καλυμμένο με ξύλο, μια ακόμη υπέροχη κατασκευή του Παύλου για την Ανέμη! Τα κεραμικά βήματα της  χορογραφίας  τάγκο , μια δημιουργία της φίλης μας Γεωργίας Τζιβρά για την Ανέμη, είναι μια εικαστική παρέμβαση στο χώρο, που μας θυμίζει, ότι «κάνουμε πίσω μόνο για να πάρουμε φόρα και μόνο όταν χορεύουμε  τάγκο» ! Βρίσκεται στο ισόγειο, και παλιά φιλοξενούσε τα  πρόβατα της οικογένειας των κτηνοτρόφων , των προηγούμενων ιδιοκτητών του σπιτιού.
Το μπάνιο του είναι  μοναδικό. Το δωμάτιο είναι 28 τετραγωνικά , και το σήμα του ελεύθερου Wi Fi πολύ ισχυρό.

Είμαστε σίγουροι ότι η Ρόκα είναι ένα δωμάτιο που θα αγαπηθεί πολύ και για εμάς έχει  ιδιαίτερη αξία αφού με την ολοκλήρωση του ολοκληρώθηκε  και το όνειρο μας που λέγεται «Ανέμη»!

Κατά το γιο μας Οδυσσέα

πιο ωραίο και από 1000 ελέφαντες που πετάνε πάνω σε μαγικά χαλιά

@ Αδράχτι
Το Αδράχτι μεταφέρει ηρεμία και χαλάρωση. Ίσως λόγω του ξύλου που κυριαρχεί και των γήινων χρωμάτων. Βρίσκεται στον 2ο όροφο της Ανέμης , έχει το δικό του χαγιάτι (ξύλινο μπαλκόνι , κοινό με το διπλανό δωμάτιο τη Σαϊτα ) και είναι 1 από τα 2 μεγαλύτερα δωμάτια μας. Το αδράχτι είναι ένα εξάρτημα του αργαλειού.
Τα χρώματα που επιλέξαμε είναι αυτά του ζαγορίσιου φθινοπώρου, πορτοκαλί και πράσινο, και το μπάνιο του είναι πράσινη πατητή τσιμεντοκονία και έχει 1 μεγάλο παράθυρο μπροστά στο ντουζ, το τζάκι του είναι πράσινο.
Έχει 1 διπλό μπάσι (κρεβάτι) και 1 μονό, είναι 25 τετραγωνικά. Στο Αδράχτι υπάρχει ένα γραφείο μπροστά στο μεγάλο παράθυρο ιδανικό για διανοητική εργασία. Στο δωμάτιο υπάρχουν 4 μεγάλα παράθυρα και είναι πολύ έντονο το στοιχείο του ξύλου.
Το σήμα του ελεύθερου Wi Fi είναι εξαιρετικά ισχυρό.

@ Σαΐτα
Η Σαΐτα , φωτεινή και πολύ άνετη είναι ιδανική ακόμη και για παρέα. Κατά το γιο μας Οδυσσέα είναι «πιο ωραίο και από 1000 ελέφαντες που πετάνε πάνω σε μαγικά χαλιά..»! Είναι το μεγαλύτερο δωμάτιο μας, 35 τετραγωνικών. Είναι η σουίτα μας. Βρίσκεται στο 2ο όροφο, και έχει το δικό του χαγιάτι (ξύλινο μπαλκόνι, κοινό με το διπλανό δωμάτιο το Αδράχτι).
Τα χρώματα της Σαΐτας είναι το απαλό μωβ και το μπάνιο ώχρα πατητή τσιμεντοκονία με 1 μεγάλο παράθυρο μπροστά στο ντουζ. Το τζάκι του είναι ένα πιο έντονο μωβ και βρίσκεται ανάμεσα στα 2 μονά μπάσια (κρεβάτια). Η Σαϊτα έχει ένα διπλό μπάσι και 2 μονά. Είναι ιδανικό για οικογένειες και πάρα πολύ άνετο. Λούζεται στο φως καθώς έχει 8 μεγάλα παράθυρα και απεριόριστη θέα στο οροπέδιο και στα γύρω βουνά. Το στοιχείο του ξύλου είναι έντονο.
Το σήμα του ελεύθερου Wi Fi είναι εξαιρετικό.

Σε όλους τους χώρους κυριαρχεί το ξύλο που είναι ντόπια μαύρη πεύκη (pinus nigra). Τα δωμάτια μας είναι λιτά και ακολουθούν τη λαϊκή ζαγορίσια αρχιτεκτονική. Για λόγους ασφαλείας και ενέργειας τα τζάκια σε όλα τα δωμάτια μας είναι ενεργειακά και η χρήση των ξύλων ελεύθερη.